Bæredygtig Menstruation - Lidt Sundere

Bæredygtig Menstruation

Vi kvinder har alle menstruation i en stor del af vores liv. Den store mængde af bind og tamponner er hverken det mest miljømæssige valg eller det billigste.

 Vidste du: Kvinder bruger årligt cirka 500 kroner i udgifter på hygiejneprodukter som tamponer og bind, og i de 40 år en kvinde menstruerer, bliver det til hele 20,000 kroner.*

Bæredygtig menstruation refererer til brugen af miljøvenlige alternativer til traditionelle engangsprodukter som bind og tamponer under menstruation. To populære valg inden for bæredygtig menstruation er genanvendelige bind og menstruationskopper.

  1. Genanvendelige bind: Disse bind er lavet af stofmaterialer såsom bomuld med en absoberende kerne og kan vaskes og genbruges igen og igen. De findes i forskellige tykkelser og størrelser, ligesom engangsbind, men de minimerer affald og kan derfor være en mere bæredygtig løsning. Efter brug kan de blot vaskes, tørres og bruges igen.

  2. Menstruationskop: En menstruationskop er et lille tragtformet silikone- eller gummiprodukt, der indføres i skeden for at opfange menstruationsblod. Den kan bæres i op til 12 timer, hvorefter den tømmes, skylles og indsættes igen. Menstruationskopper kan genbruges i årevis, hvilket betyder betydeligt mindre affald sammenlignet med engangsprodukter.

Både genanvendelige bind og menstruationskopper har en række fordele udover at være bæredygtige:

  • Miljøvenlige: Begge disse produkter reducerer mængden af affald, der genereres fra engangsbind og tamponer, der normalt indeholder plast og andet ikke-bionedbrydeligt materiale.

  • Økonomiske: Selvom de indledende omkostninger kan være lidt højere, kan både bind og menstruationskopper vare i flere år, hvilket kan spare dig penge i det lange løb.

  • Komfort og mindre lækager: Mange kvinder rapporterer, at både bind og menstruationskopper er mere komfortable og mindsker risikoen for lækager sammenlignet med traditionelle produkter.

  • Færre kemikalier: Genanvendelige bind og menstruationskopper indeholder færre kemikalier end nogle kommercielle bind og tamponer.

Det er vigtigt at bemærke, at valget mellem genanvendelige bind, menstruationskop og andre menstruationsprodukter afhænger af individuelle præferencer, kropsbehov og komfortniveau. Det er en god idé at undersøge og lære mere om hver mulighed, inden du tager en beslutning.

Hvis du ønsker en mere bæredygtig menstruation kan du finde alle produkterne her.

 

*https://taenk.dk/forbrugerliv/sundhed-og-plejeprodukter/hvad-koster-et-skift-til-menstruationstrusser

Tabel kilde: https://taenk.dk/forbrugerliv/sundhed-og-plejeprodukter/er-menstruationstrusser-gavnlige-miljoeet

https://taenk.dk/forbrugerliv/sundhed-og-plejeprodukter/hvad-koster-et-skift-til-menstruationstrusser

Tilbage til blog