Hvad er Collagen? - Lidt Sundere

Hvad er Collagen?

Collagen er et protein, der findes helt naturligt i vores krop. Det kaldes også for 'kroppens lim'. Collagen finder du bl.a. i brusk, sener, muskler, knogler, hår, hud og negle. Collagen er kroppens mest dominerende bindevævsprotein og udgør helt op til 30% af kroppens samlede proteiner. Collagen er dermed en vigtig byggesten for kroppen, fordi bindevævet holder kroppen samlet, så du ikke flader sammen som en gople.

 

                        

 

Huden er kroppens største organ og her spiller collagen en væsentlig rolle. Op mod 80% af huden består af collagen og størstedelen er Type I-collagen. Bindevævsmolekylet elastin sammen med collagen, tilfører huden både elasticitet og styrke.

 

 

 

Skal man tage collagen når huden består af op mod 80%??

Det behøver du ikke, men det kan have sine fordele for at bevare så smuk en hud som muligt gennem det meste af livet. Med tiden daler hudens mængde af collagen og det er her de fine linjer kommer på kroppen. Allerede fra midten af 20´erne begynder de fine linjer på kroppen og i ansigtet. Det er alt sammen helt naturligt og kun et tegn på at vi bliver ældre. Der kan også være andre faktorer som livsstilsældning. Det er alt det usunde, som vi ved nedbryder collagenet i huden, såsom UV-lys fra solens stråler, alkohol og rygning. 

 

På markedet finder du typisk følgende kilder til collagen 

  • Marint Collagen - collagen, som er udvundet af fisk 
  • Bovint Collagen - collagen, som er udvundet af kvæg
  • Pochint Collagen - collagen, som er udvundet af svin 

 

Vild Nord  bruger marint collagen i alle deres varianter, og ikke fra hvilken som helst kilde. Vild Nord´s collagen er nemlig udvundet fra vildtfanget nordatlantisk torsk fra bæredygtigt fiskeri. For Vild Nord er det helt essentielt at vide, hvor deres kollagen kommer fra, hvor fisken har levet, og hvordan den er fanget. 

Se hele udvalget af collagen her.

 Jeg anbefaler

Vild Nords Collagen CARE, her får du det bedste i et produkt.  CARE indeholder Vitamin C, som bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud. Zink bidrager til at vedligeholde et normalt hår, normale negle og normal hud.  Biotin, som bidrager til at vedligeholde normalt hår, hud og slimhinder. Mangan, som bidrager til normal dannelse af bindevæv og knogler. Find den lige her.

Tilbage til blog