Er en shampoo bar ligeså god som en almindelig shampoo? - Lidt Sundere

Er en shampoo bar ligeså god som en almindelig shampoo?

En shampoo bar er et fast stykke shampoo med de samme ingredienser som en almindelig shampoo bare uden tilsat vand. Hvis man sammenligner med en anden god nærende shampoo er den lige så nærende og effektiv. 

 

 

Fordelen ved en shampoo bar 

En shampoo bar er bedre for miljøet da den ofte er pakket i papir emballage og ikke en plastic dunk, den er heller ikke tilsat vand og derfor også fri for en masse konserveringsmidler, silikonestoffer og parabener som er hård ved huden. Den er mere koncentreret, da den ikke indeholder vand og smæk fyldt med lækre olier der er godt for din hud og hovedbund. 

Sådan bruges en shampoo bar. 

Det faste stykke shampoo gøres våd med varm vand og fordeles i vådt hår. Herefter masseres hårbunden og fordeles til spidserne som en almindelig shampoo og skylles herefter ud med vand. 

Der findes flere typer shampoobar på markedet, men den der er bedst til alle hårtyper og nemmest at starte med er en de kalder Syndet Shampoobar. Det betyder PH værdien er på 5.5 og er tilpasset hovedbundens lidt sure miljø. Den er baseret på kokosolie, fyldt med plejende og nærende olier og fedtstoffer. Resultatet bliver en lækker shampoobar der både renser og plejer dit hår på samme tid.  

Vi forhandler Lundegaardens shampoo bar som netop har PH værdien 5,5. Den plejer og nære dit hår og findes i flere varianter så du kan finde den der netop passer til dig. Find dem her. 

Vi forhandler Simpelt Shampoo bar som bl.a har specialiseret sig i allergi certificerede shampoo og balsam bar. find dem her.

Vores nyeste mærke af shampoo bar er Amalie Rosalie. Her finder du en shampoo bar til alle hårtyper. Hendes shampoo bar er lavet med spændende ingredienser og alle med en tilhørende balsambar.

Shampoo bar fungerer ikke for mig 

Hvis du har prøvet en shampoobar, men det ikke lykkedes så har du muligvis ikke fundet den rigtige, men det kan være svært hvis du har fint hår eller meget fedtet. Men begge typer har Lundegaardens shampoo bar til. Til fedtet hår vil jeg anbefale shampoo bar 03 med aktiv kul og til fint hår den med Havsalt.

 

Er shampoo bar en bakteriebombe? 

Mange tænker det er uhygiejnisk med en fast sæbe eller en shampoobar eller at den bliver fyldt med bakterier. Det der indeholder bakterier er vandet den ligger i hvis man ikke opbevarer den på den rigtige måde. Det er vigtigt den tørrer helt op, enten på en sæberist eller i en sisalpose. Hvis den ligger i vand bliver shampoobaren hurtigt opløst. Der kan også bruges en gammeldags magnet holder til sæben. Af mangel på bedre kan man bruge en frotte klud at ligge sin shampoo bar på så den tørrer helt op. 

Se hele udvalget af shampoo bar her og vores guode til valg af shampoo bar her.

 

Tilbage til blog