Opskrifter

Glutenfri lagkage
Glutenfri lagkage
Fødselsdage er helt særligt og det at få lov at pynte sin egen lagkage kan noget helt særligt her hjemme. Denne lagkage smager fantastisk. Kan deles i 3 bunde med... Læs mere ...
Glutenfri boller uden gær
Glutenfri boller uden gær
Mine ynglings Go To glutenfri boller 🤩De er så nemme og helt uden gær. De kan ikke gå galt! Det skal du bruge: 7dl lunken vand2spsk fiber husk100 g squash... Læs mere ...
Glutenfri surdej
Ingredienser til glutenfri surdej Dag11 dl havremel eller groft rismel1 dl vand 1/2 tsk honning 1 tsk æbleeddike Dag2 1 dl havremel 1 dl vand Dag4 1 dl valgfri glutenfri mel1 dl vandBland 1 dl mel og 1 dl vand med honning og æbleeddike i et glas. Rør med en finger eller træske (ikke metal). Lad blandingen stå utildækket på køkkenbordet og rør rundt hver dag.Næste dag tilsætter du yderligere mel og vand og lader det stå yderligere to dage, indtil det bobler og dufter surt. Allerede efter et par dage... Læs mere ...
Glutenfri Surdejsbrød
Glutenfri Surdejsbrød
 Dette brød går også under navnet grydebrød. At bage med surdej giver en lang række fordele, både for smagen og for din sundhed. Surdej er en naturlig fermenteringsproces, der ikke... Læs mere ...
Lynsyltede rødløg
Vi kender vist alle det at vi godt kunne bruge lækre syltede rødløg på salaten eller i den hjemmelavede burger. Her er min opskrift på lynsyltede rødløg 5 små rødløg eller 2 store 1,5 dl eddike 1 dl sukker 0,5 dl. kogt vand   Skær dine løg i både og put dem i en lille gryde med sukker, eddike og 0,5 dl vand. De lynsyltede rødløg skal stå og simre i ca 15min. Til de er flotte gennemfarvede og lidt bløde. Nu er de klar som lækker tilbehør :) Læs mere ...
Rucola Pesto
Pesto er så lækkert og en af mine favoritter til opblanding og dyppelser. Pesto kan næsten bruges til alt. Her er mit bud på en lækker rucola pesto med citrus. Denne pesto er den samme som jeg har brugt til den grønne kartoffelsalat :)   Det skal du bruge:  100 g Rucola  2 håndfuld Basilikum  1 lille håndfuld Purløg  2 fed Hvidløg  1 spsk. citron skræl  Saften fra ½ citron    1 spsk. Honning  Friskkværnet salt og peber  Olivenolie   60 g Ristede pinjekerner   60g Parmesanost  Bland alle ingredienserne: rucola, basilikum,... Læs mere ...
Grøn Kartoffelsalat
Går du også og drømmer om sol og sommer?? Ikke mindst de lækre friske grøntsager og kartoffelsalaten 😊 Jeg er begyndt at drømme og i denne weekend havde jeg lyst til en grøn udgave.  Jeg er blevet inspireret af et mix af flere forskellige opskrifter, men resultatet blev mega lækkert 😊    Opskrift på Grøn kartoffelsalat    Det skal du bruge:  150 g Rucola  2 håndfuld Basilikum  1 lille håndfuld Purløg  2 fed Hvidløg  1 spsk. citron skræl  Saften fra ½ citron  2 kg Små kartofler  5 små rødløg  4 forårsløg  1 spsk.... Læs mere ...
Nem Sund Banankage - Glutenfri
Jeg elsker kage, gør du?? Især den sunde slags. Her er en opskrift på en lækker nem banankage af ingredienser som næsten alle har i deres køkken. Den er perfekt til når børnene er sulten om eftermiddagen eller til et lækkert snack måltid. Ingredienser: 3 modne bananer 2 æg 2 dl havregryn (glutenfri hvis du har allergi) 1 spsk chiafrø 1 dl plantemælk (jeg brugte havremælk) 1 tsk vaniljesukker 1/2 tsk salt 1 tsk bagepulver 60 g mørk chokolade   Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180 grader varmluft Mix alle ingredienserne... Læs mere ...
Glutenfri Gulerodsbrød - perfekt til madpakken
Glutenfri Gulerodsbrød - perfekt til madpakken
Dette brød er perfekt som erstatning til rugbrødet i madpakken hvis man hellere vil have en sandwich med eller bare trænger til en afveksling. Du skal bruge: 12 g gær2 tsk... Læs mere ...
Glutenfri Madpandekager
Madpandekager er fantastisk til mexikanske pandekager, pandekager med fyld og mange andre spændende retter. Denne opskrift er til 4-5 personer Det skal du bruge: 2 dl Majsmel 2 dl Kikærtemel 2 æg 5 dl vand 1 tsk salt 2 tsk karry Sådan gør du: Bland alle ingredienser  Lad dejen hvile i 15min. Gør din pande godt varm og tilsæt meget lidt kokosolie hæld lidt dej ud og fordel den rundt på panden i den tykkelse du ønsker Lad den lille til du har fornemmelsen af den er gennemstegt og vend... Læs mere ...
Glutenfri Gulerodsboller
Her hjemme varierer vi mellem boller og rugbrød på madpakken. De her gulerodsboller er mættende og nærende og børnene elsker dem. Det skal du bruge: 4 store gulerødder 25 g gær. 1 håndfuld sesam 1 håndfuld hørfrø 1 håndfuld hemp frø 1/2 pose dadler 9 dl lunken vand 2 spsk Fiber husk 2 tsk salt 50 g majsmel 100 g quinoamel 175 g havremel 275 g blandet fuldkornsrismel, rismel og boghvedemel   Sådan gør du: Læg dadlerne i blød i 4 dl kogende vand. Blend dadlerne med 5dl af vandet.... Læs mere ...
Glutenfri Pitabrød
Dette er en fantastisk basis dej til både boller, burgerboller, pitabrød, den kan kombineres med kerner  og kryderrier, kun fantasien sætter grænser. Opskriften giver 12 stk pitabrød. Det skal du bruge for gode mættende og nærende pitabrød: 275 g Havremel 100 g Fuldkornsrismel 2 spsk Tapiokastivelse 175 g Fint rismel 25g gær 8 dl Lunkent vand 2 spsk Fiber husk 2 tsk salt 2 tsk sukker 2 spsk olivenolie 50 g majsmel   Sådan gør du: Opløs gæren i vand med salt og sukker Tilsæt fiber husk og drej rundt... Læs mere ...