Hvorfor vælge en menstruationskop. - Lidt Sundere

Hvorfor vælge en menstruationskop.

Der er flere grunde til at bruge en menstruationskop som et alternativ til tamponer eller bind:

 • Miljøvenlig: Menstruationskopper er et mere miljøvenlig valg, da de kan genbruges i flere år. Ved at bruge en kop reduceres mængden af affald betydeligt i forhold til engangsprodukter som tamponer og bind, der normalt smides ud efter hver brug. Dette hjælper med at mindske belastningen på miljøet og reducere affaldsmængden.

 • Økonomisk fordelagtig: Selvom menstruationskopper har en højere indledende omkostning, kan de spare penge på lang sigt. Da de kan genbruges i flere år, undgår man at skulle købe tamponer eller bind måned efter måned, hvilket kan være en betydelig besparelse over tid.
 • Længerevarende beskyttelse: Menstruationskopper kan normalt indeholde mere menstruationsblod end en typisk tampon eller bind. Dette betyder, at man kan have længere perioder uden at skulle tømme eller skifte koppen. Det kan være praktisk, især hvis man er på farten eller ikke har nem adgang til badeværelser.
 • Færre lækager: Menstruationskopper kan give en bedre forsegling og tilpasning til kroppen sammenlignet med tamponer eller bind. Dette kan reducere risikoen for lækager og give en større følelse af sikkerhed og komfort under menstruationen.
 • Ingen udtørring eller absorbering: Tamponer kan nogle gange absorbere mere end blot menstruationsblod og fjerne naturlige vaginale væsker, hvilket kan føre til tørhed og ubehag. Menstruationskopper opsamler blot blodet og tillader bevarelsen af de naturlige vaginale pH-niveauer og fugtighed.

  Det er vigtigt at bemærke, at det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge en menstruationskop, og at der kan være en læringskurve i forhold til korrekt indsættelse og fjernelse. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger og være tålmodig i processen med at finde den rette størrelse og teknik, der passer bedst til ens krop.

  Hvis du er interesseret i en menstruationskop kan du se hele udvalget her.

   

  Tabel kilde: https://taenk.dk/forbrugerliv/sundhed-og-plejeprodukter/er-menstruationstrusser-gavnlige-miljoeet

  Tilbage til blog