Her hjemme varierer vi mellem boller og rugbrød på madpakken. De her gulerodsboller er mættende og nærende og børnene elsker dem.
Det skal du bruge:
- 4 store gulerødder
- 25 g gær.
- 1 håndfuld sesam
- 1 håndfuld hørfrø
- 1 håndfuld hemp frø
- 1/2 pose dadler
- 9 dl lunken vand
- 2 spsk Fiber husk
- 2 tsk salt
- 50 g majsmel
- 100 g quinoamel
- 175 g havremel
- 275 g blandet fuldkornsrismel, rismel og boghvedemel
Sådan gør du:
- Læg dadlerne i blød i 4 dl kogende vand.
- Blend dadlerne med 5dl af vandet.
- Tilsæt herefter resten af vandet, tilføj også salt og gær, rør rundt til gæren er opløst
- Tilsæt fiber husk, rør rundt til det er godt fordelt og lad hvile i 15min.
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og bland godt sammen.
- Lad dejen hvile i en time
- tænd ovnen på 250 C varmluft
- Form bollerne og fordel dem på bagepladen
- Bages i 10min midt i ovnen.
God fornøjelse