Glutenfri Gulerodsboller

Her hjemme varierer vi mellem boller og rugbrød på madpakken. De her gulerodsboller er mættende og nærende og børnene elsker dem.

Det skal du bruge:

  • 4 store gulerødder
  • 25 g gær.
  • 1 håndfuld sesam
  • 1 håndfuld hørfrø
  • 1 håndfuld hemp frø
  • 1/2 pose dadler
  • 9 dl lunken vand
  • 2 spsk Fiber husk
  • 2 tsk salt
  • 50 g majsmel
  • 100 g quinoamel
  • 175 g havremel
  • 275 g blandet fuldkornsrismel, rismel og boghvedemel

 

Sådan gør du:

  1. Læg dadlerne i blød i 4 dl kogende vand.
  2. Blend dadlerne med 5dl af vandet.
  3. Tilsæt herefter resten af vandet, tilføj også salt og gær, rør rundt til gæren er opløst
  4. Tilsæt fiber husk, rør rundt til det er godt fordelt og lad hvile i 15min.
  5. Tilsæt nu resten af ingredienserne og bland godt sammen.
  6. Lad dejen hvile i en time
  7. tænd ovnen på 250 C varmluft
  8. Form bollerne og fordel dem på bagepladen
  9. Bages i 10min midt i ovnen.

God fornøjelse

Tilbage til blog