Dette brød er perfekt som erstatning til rugbrødet i madpakken hvis man hellere vil have en sandwich med eller bare trænger til en afveksling.
Du skal bruge:
12 g gær
2 tsk salt
2 spsk honning
5dl koldt vand
2 spsk fiber husk
2 dl. røde linser
1 håndfuld hørfrø
1 spsk chiafrø
30 g majsmel
150 g fuldkornsrismel
150 g boghvedemel
130 g havremel
Sådan gør du:
- Kog linserne som anvist på pakken. Når de er færdig kogte skal du masse vandet godt ud af dem. (Jeg lagde dem i en si og pressede med en spiseske.)
- Bland gær, vand, salt og honning. Rør rundt til gæren er opløst.
- Bland alle meltyperne med fiberhusk og frø. Bland det godt rundt.
- Hæld nu de røde linser og melblandingen over i vandet og bland godt sammen.
- Sæt skålen på køl i ca 12 timer eller natten over.
- Tag skålen ud og hæld dejen over i en bradepande med målene 42x29. smør den ud i et jævnt lag.
- Hvis du har tid, så lad den hvile ca 30min på køkkenbordet hvor dejen får lov at hæve lidt ekstra, Jeg havde ikke tid, så den kom i ovnen med det samme
- 225 grader varmluft i ca 25min.
- Lad brødet køle inden du skærer i den.
Jeg fordelte min i 10 stykker, men du kan fordele den lige som det passer til dig :)