Glutenfri Gulerodsbrød - perfekt til madpakken

Glutenfri Gulerodsbrød - perfekt til madpakken

Dette brød er perfekt som erstatning til rugbrødet i madpakken hvis man hellere vil have en sandwich med eller bare trænger til en afveksling.

Du skal bruge:

12 g gær
2 tsk salt
2 spsk honning
5dl koldt vand
2 spsk fiber husk
2 dl. røde linser
1 håndfuld hørfrø
1 spsk chiafrø
30 g majsmel
150 g fuldkornsrismel
150 g boghvedemel
130 g havremel

 Sådan gør du:

  1. Kog linserne som anvist på pakken. Når de er færdig kogte skal du masse vandet godt ud af dem. (Jeg lagde dem i en si og pressede med en spiseske.)
  2. Bland gær, vand, salt og honning. Rør rundt til gæren er opløst.
  3. Bland alle meltyperne med fiberhusk og frø. Bland det godt rundt.
  4. Hæld nu de røde linser og melblandingen over i vandet og bland godt sammen. 
  5. Sæt skålen på køl i ca 12 timer eller natten over.
  6. Tag skålen ud og hæld dejen over i en bradepande med målene 42x29. smør den ud i et jævnt lag. 
  7. Hvis du har tid, så lad den hvile ca 30min på køkkenbordet hvor dejen får lov at hæve lidt ekstra, Jeg havde ikke tid, så den kom i ovnen med det samme
  8. 225 grader varmluft i ca 25min. 
  9. Lad brødet køle inden du skærer i den.

Jeg fordelte min i 10 stykker, men du kan fordele den lige som det passer til dig :)

 

Tilbage til blog