Glutenfri lagkage

Glutenfri lagkage

Fødselsdage er helt særligt og det at få lov at pynte sin egen lagkage kan noget helt særligt her hjemme.
Denne lagkage smager fantastisk. Kan deles i 3 bunde med en kniv.

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Du skal bruge:

æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Bagepulver

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. 


Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i ca. 25 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. 


Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige store lagkagebunde.

Du kan dekorere din lagkage som du har lyst til, men sådan som vi bygger den op er med 

Bund
Et lag creme 
Jordbær og mørk chikolade
bund
Et lag creme
Jordbær og mørk chokolade
Flødeskum på toppen og siderne
Pyntet med bær

 

Det smager Himmelsk. Den smager bedst hvis den laves dagen i forvejen så bunden kan trække smag til sig. 

God Fornøjelse

Tilbage til blog