Glutenfri Pitabrød

Dette er en fantastisk basis dej til både boller, burgerboller, pitabrød, den kan kombineres med kerner  og kryderrier, kun fantasien sætter grænser.

Opskriften giver 12 stk pitabrød.

Det skal du bruge for gode mættende og nærende pitabrød:

  • 275 g Havremel
  • 100 g Fuldkornsrismel
  • 2 spsk Tapiokastivelse
  • 175 g Fint rismel
  • 25g gær
  • 8 dl Lunkent vand
  • 2 spsk Fiber husk
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g majsmel

 

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vand med salt og sukker
  2. Tilsæt fiber husk og drej rundt til det er godt rørt ud og begynder at tykne, lad hvile i 15min.
  3. Bland resten af ingredienserne i skålen og ælt godt.
  4. Lad dejen hæve en time med et viskestykke over sig.
  5. Form herefter pitabrødene med en smule rismel på bordet og lad dem hæve i 30 min på bagepladen.
  6. tænd ovnen på 250C varmluft og bag dem i ca.10min.
  7. Lad dem køle af inden du skærer i dem.

God fornøjelse

 

Tilbage til blog