Glutenfri brød til madpakken

Glutenfri brød til madpakken

 

Noget af det der har været vigtigst for os er at finde noget børnene og vi selv er vilde med. og VIGTIGST af alt at det mætter og giver nogle gode nærringstoffer. 

Meget af det der købes som melblandinger eller færdiglavet glutenfrit brød består af alt for meget stivelse, det bliver hurtigt tørt og føles som en omgang luft at få i maven.

Glutenfri Rugbrød

Jeg bager ca 2 x denne opskrift om ugen for at alle mand har til madpakker og sunde mellemmåltider.

Det bliver til et stort rugbrød i en form som denne.

Fryse egnet.

Opskrift

  • 100 g svesker eller mørke rosiner
  • 5 dl kogende vand
  • 6 dl kold vand
  • 30 g loppefrøskaller, fx fiberHUSK eller 3 spsk
  • 35 g Quinoa
  • 35 g hempfrø
  • 120 g sesamfrø
  • 100 g solsikkerfrø
  • 120 g græskarkerner
  • 120 g hørfrø
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 200 g Sorghum mel
  • 150 g glutenfri havremel eller havregryn
  • 4 tsk. salt

Glutenfri rugbrød med næring. rene meltyper og kerner.

SÅDAN GØR DU

Læg rosiner i blød i kogende vand i ca 10 minutter. Rist imens quinoa og hemp frø på en tør og varm pande i ca. 5 minutter.

Blend rosiner og vand til en ensartet masse. Du kan bruge enten en blender, stavblender eller foodprocessor. Hæld massen i skålen på din røremaskine og rør derefter koldt vand og salt i. Tilsæt kernerne.

Bland mel typerne sammen med FiberHusk, bland godt sammen. Bland nu mel en med vand og kerner og bland godt sammen ved høj hastighed til dejen langsom bliver tykkere. Fordel dejen i en eller to rugbrødsforme og prik brødet med en kødnål, så der bliver lufthuller hele vejen ned igennem dejen. 

Rugbrødet skal bages i 2 timer ved 175 grader varmluft. Efter 1 time og 15 minutter skal du tage brødet ud af formen og lade det bage videre på en rist uden form. 

Lad brødet køle af og vent med at skære i det, til det er kølet helt af.

Opbevar rugbrødet på køl. Det kan holde sig en lille uges tid.
Eller skær det i skiver og gem det i fryseren. Jeg syntes det bliver bedst en tur i ovnen eller på brød risteren efter det har været frosset.

 

Tilbage til blog