Går du også og drømmer om sol og sommer?? Ikke mindst de lækre friske grøntsager og kartoffelsalaten 😊 Jeg er begyndt at drømme og i denne weekend havde jeg lyst til en grøn udgave.
Jeg er blevet inspireret af et mix af flere forskellige opskrifter, men resultatet blev mega lækkert 😊
Opskrift på Grøn kartoffelsalat
Det skal du bruge:
150 g Rucola
2 håndfuld Basilikum
1 lille håndfuld Purløg
2 fed Hvidløg
1 spsk. citron skræl
Saften fra ½ citron
2 kg Små kartofler
5 små rødløg
4 forårsløg
1 spsk. Honning
Friskkværnet salt og peber
Olivenolie
60 g Ristede pinjekerner
60g Parmesanost
1 dl sukker
1,5 dl eddike
- Tænd Ovnen på 220 C. Varm luft
- Skær kartoflerne ud i halve og placer dem på en bageplade.
- Fordel olivenolie, salt og peber ud over kartoflerne og vend dem så alle kartofler har olie på.
- Derefter vender du alle de skårede sider ned mod bagepladen og lader dem i stå i ovnen i 15 min
- Du skal bruge hele dine forårsløg. Skær den hvide del af forårsløgene ud i små skiver og de skal fordeles ud over kartoflerne efter de 15min i ovnen, herefter sættes de tilbage i ovnen igen på 25 min. Alm. Ovn. Når kartoflerne er færdige skal de stå at køle i minimum 10 min eller holdes i stuetemperatur.
- Skær den grønne del ud i lidt større skriver. Læg det i en skål med ca. 50g rucola
- Skær dine løg i både og put dem i en lille gryde med sukker, eddike og 0,5 dl vand. De lynsyltede rødløg skal stå og simre i ca 15min. Til de er flotte gennemfarvede og lidt bløde
- Pesto: Kombiner de resterende rucola, basilikum, purløg, hvidløg, honning, parmesan, citron skræl, citronsaft og mix det hele sammen til en lækker pesto. Jeg tilsætter pinjekerner til sidst så der er lidt crunch i pestoen stadigvæk.
- Herefter mix kartoflerne i fadet med pesto og salaten og til sidst bland med de lynsyltede rødløg
Voila, den lækre kartoffelsalat 😊